/
/
/
/
vandelanotte is er ook voor kleine ondernemingen
Al toen ze een prille tiener was, wist Liesbet Maenhout wat ze later wilde worden: osteopaat. Na het middelbaar trok ze daarvoor naar Engeland, waar ze 4 jaar studeerde en nog 3 jaar bleef ‘plakken’. Ze keerde terug naar België, werkte in Brugge en Roeselare, en verhuisde enkele maanden geleden met haar praktijk naar Ruddervoorde.
Als kind al vond Liesbet een bezoek aan de osteopaat fascinerend. “Bijna magisch vond ik het, dat handen de werking van het lichaam kunnen beïnvloeden. Dat oefende een grote aantrekkingskracht op mij uit”, vertelt ze. “Na mijn middelbaar trok ik dan ook naar Maidstone in Engeland, om er een master osteopathie te volgen. Nadat ik die had afgerond, bleef ik er nog 3 jaar aan de slag. Ik werd assistent aan de school, haalde er een postgraduaat tot docent en had een job in een privépraktijk. Toen het moment kwam om een eigen praktijk op te starten – wat toch een verbintenis op lange termijn is – besloot ik om nog wat te reizen en dan terug te keren naar België. Ik startte een eigen praktijk op in Brugge en ging aan de slag in een groepspraktijk in Roeselare, waar ik vooral baby’s en kinderen behandelde.” Toen die combinatie wat te zwaar werd, besliste Liesbet om een plek te zoeken om definitief een eigen praktijk te vestigen. Zo kwam ze in Ruddervoorde terecht, waar ze met haar man een huis kocht en verbouwde tot woning met praktijkruimte.
Daar behandelt Liesbet zowel volwassenen als baby’s en kinderen. Ze onderscheidt zich met haar zachte aanpak en luisterend oor, vertelt ze zelf. “Elke persoon komt binnen met een verhaal en elk lichaam met een klacht. Het is ongelofelijk boeiend om die twee naast elkaar te leggen. Door met osteopathische technieken spanningen vrij te maken die ervoor zorgen dat iemand ‘vastloopt’ en door met patiënten te praten over waarom een probleem zich (vaak steeds opnieuw) manifesteert – of dat nu aan houding of aan stress gerelateerd is – versterkt de connectie met het lichaam. Mijn overtuiging is dat het lichaam niet per se in crisis moet gaan voor het beter wordt. Ik geloof dat je problemen subtiel kunt oppikken én die ook op een subtiele manier kan corrigeren. Een kleine handeling kan een groot effect hebben.”
Dat ze als osteopate zelfstandige zou worden, heeft Liesbet nooit afgeschrikt. “Ik heb thuis nooit iets anders gezien, want mijn ouders hebben altijd een apotheek gehad. Ik werk graag voor mezelf en op mezelf. Dat geeft rust”, duidt ze. “Zoals bij elke zelfstandige zijn er weken waar je niet weet wie eerst gezien en weken waar het wat rustiger is. Die fluctuaties horen erbij; daar maak ik me geen zorgen over. Mensen voelen het als je echt begaan bent. Dan doet mond-aan-mond-reclame vanzelf haar werk. Het moeilijkste aan zelfstandige zijn, is het evenwicht vinden tussen werk en vrije tijd. Aan de ene kant betekent meer werken een hoger inkomen. Aan de andere kant heeft het geen zin om over je grenzen te gaan, want dat voel je aan je lichaam en aan de kwaliteit van je privéleven. Die sweet spot van waar de grens ligt, fluctueert en de perfecte work-life balance blijft altijd wel een zoektocht, denk ik. Maar ik ben daar heel bewust mee bezig en probeer dat ook aan mijn patiënten mee te geven.”
Omwille van de mix van een Belgisch en Engels inkomen, vond ik het belangrijk om terecht te kunnen komen bij een kantoor dat dergelijke zaken in de vingers heeft.Liesbet Maenhout , Puur osteopathie
Al 5 jaar is Liesbet klant bij Vandelanotte. “Vandelanotte werd me via-via aangeraden, toen ik op zoek was naar een boekhoudkantoor dat ervaring had met internationale dossiers. Ik had immers al enkele jaren in Engeland gewerkt en werk ook nu nog als freelancer voor de school waar ik in dienst was. Net omwille van die mix van een Belgisch en Engels inkomen, vond ik het belangrijk om terecht te kunnen komen bij een kantoor dat dergelijke zaken in de vingers heeft. Ook al werk ik veel met mensen, ik vind die wereld van cijfertjes ook interessant en vind het belangrijk om dat actief op te volgen. Ik heb graag dat alles 100% correct is, en dat is bij Vandelanotte zeker het geval. Al van bij het eerste contact met mijn accountmanager Tim was er een klik. Hij is nog steeds mijn contactpersoon. 2 keer per jaar zitten we samen en ook tussendoor loopt onze samenwerking prima. Voor een eenmanszaak als de mijne is de boekhouding natuurlijk niet supercomplex, maar ik heb wel al vragen gehad rond mijn Engelse inkomsten en rond btw, toen er veranderingen doorgevoerd werden op het vlak van de btwplicht voor osteopaten. Hij heeft me ook vlot geholpen toen we de financieringsaanvraag deden voor de verbouwing. De antwoorden die ik van hem krijg, zijn altijd solide.”
“Of het me ooit heeft afgeschrikt dat Vandelanotte een grote organisatie is? Nee, eigenlijk niet, want die schaalgrootte zorgt er net voor dat ze alle nodige expertise onder één dak hebben. Ook myVandelanotte vind ik een meerwaarde. Het is een betrouwbaar platform waar ik mijn volledige boekhouding digitaal kan uploaden en bekijken. Bijkomend voordeel: alle communicatie van en naar mij wordt er gecentraliseerd.”
Vandelanotte is dan wel een grote organisatie, het is oen blijft een familiebedrijf waar persoonlijk contact voorop staat. Alle ondernemingen kunnen bij ons terecht – zowel groot als klein. Ook eenmanszaken dus. We bieden begeleiding bij de opstart van je zaak, denken proactief mee en geven boekhoudkundig, juridisch, fiscaal en sociaal advies op maat.
Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.
Toen Frans Demey, de oudste van de drie broers, enkele jaren geleden de leeftijd van 65 naderde, begon de familie na te denken over de toekomst. “We besloten al snel om Vandelanotte in te schakelen als neutrale, gespecialiseerde partij”, vertelt Frans Demey.
40 jaar na de oprichting van zijn kantoor kan advocaat Hugo Dekeyzer uit Zedelgem uitpakken met een mooi groeiverhaal. Vorig jaar ging hij een associatie aan met Depla-Lantsocht uit Brugge. “De wetgeving is de laatste jaren veel geëvolueerd. Om alle kennis in huis te hebben, moet je als kantoor steeds verder specialiseren en professionaliseren”, vertelt hij. Daar kadert ook zijn recente overstap naar Vandelanotte Payroll in.