/

/

vandelanotte schakelt een versnelling hoger dankzij legal ai-assistent op haar platform myvandelanotte

Legal
17 september 2024

door Nikolas Vandelanotte

Vandelanotte schakelt een versnelling hoger dankzij Legal AI-assistent op haar platform myVandelanotte

myVandelanotte is vandaag al langer een ondernemersplatform waar klanten hun boekhouding kunnen voeden én hun bedrijfsinfo op één plek gebundeld zien: van archief over reporting tot payroll. Van hieruit nemen de klanten beslissingen en sturen ze hun bedrijf aan. Daar komt vanaf maandag 16 september nog een vooruitstrevende en vooral handige ondersteuning bij, dankzij een samenwerking met LegalFly, de Gentse startup die hoge ogen gooit in de strijd om haar positie binnen de legaltech-wereld en eerder deze zomer nog een succesvolle kapitaalronde van meer dan 15.000.000 euro realiseerde.

Die samenwerking leidt na eerder gebruik door de eigen Legal afdeling van Vandelanotte, nu ook voor haar klanten rechtstreeks tot een interessante gebruiksmogelijkheid. De om en bij 7.500 klanten die myVandelanotte vandaag al gebruiken, zullen juridische documenten kunnen laten nalezen en bijsturen naar wens of nieuwe overeenkomsten laten schrijven, ondersteund door een AI-jurist. Op die manier kunnen klanten, op nog geen 10 minuten tijd, een sluitend contract laten opmaken. Bij de klassieke werkwijze duurt het al langer om die opdracht nog maar over te brengen. Alle klanten ontvangen bovendien per direct credits om op die manier zonder veel rem kennis te kunnen maken met de tool.

Die aangeleverde credits maken dat zij samen zomaar eventjes tot 37.500 juridische documenten zouden kunnen opmaken, of overeenkomsten laten analyseren voor samen tot 375.000 pagina’s, en alles daartussen naargelang hun keuzes.

Uniek in België en ver daarbuiten, maar bovendien tijdswinst opleverend voor de klant, die ook een mooie kostenbesparing kan realiseren. Een klant die toch nog vragen heeft over het resultaat van de AI-jurist, zal met één druk op de knop ook nog steeds de Vandelanotte-juristen van vlees en bloed in kunnen schakelen.

We zijn in de markt gekend voor onder meer onze creativiteit en ons pionierswerk op digitaal vlak. Met dit initiatief zien we beide zaken samen komen. De meerwaarde die AI kan bieden, willen we ook tot bij onze klanten krijgen, maar dan wel binnen een gecontroleerde en veilige omgeving. Onze klanten krijgen op hun vertrouwde platform nu de mogelijkheid met een juridische ondersteuning zelf à la minute contracten op te maken, of contracten te laten nalezen door diezelfde artificiële jurist. Deze tool is  24 uur op 24 beschikbaar, 7 dagen op 7, en staat hen toe om snel en efficiënt tot goede contracten te komen. Met een simpele contactknop zijn onze menselijke juristen ook nooit veraf; kortom, voor elk wat wils. Nikolas Vandelanotte , Managing partner Vandelanotte
We zijn trots op de samenwerking met myVandelanotte, een van onze eerste klanten die ons al vroeg in het proces heeft gesteund. Met LegalFly hebben we enorm geïnvesteerd in het bouwen van het beste Legal AI-product op de markt. Na onze laatste investering afgelopen zomer zetten we nu volledig in op het uitrollen van onze Legal AI agents. Strategische partnerschappen zoals deze met myVandelanotte vormen de kern van dit plan. Ons product stelt klanten in staat om juridische processen autonoom te laten uitvoeren, waarbij de jurist altijd in controle blijft en de AI het repetitieve werk overneemt volgens de Vandelanotte playbooks en juridische stijl. Ruben Miessen , CEO LegalFly
Deel dit artikel

Nikolas Vandelanotte

Certified Auditor & Certified Accountant - Managing Partner nikolas.vandelanotte@vdl.be

Disclaimer
Bij onze adviezen baseren wij ons op de huidige wetgeving, interpretaties en rechtsleer. Dit verhindert niet dat de administratie deze kan betwisten of dat bestaande interpretaties kunnen wijzigen.


Nieuws en inzichten

Lees onze laatste inzichten en nieuwsberichten om op de hoogte te blijven van veranderingen in jouw sector.